Iz Trebinja je pristiglo nekoliko video snimaka koji pokazuju kako je došlo do fizičkog obračuna članova Leotara i Zrinjskog nakon utakmice 14. kola Premijer lige BiH koja je završena 1:1.

Prvo je, prema svjedocima, došlo do prekida zvanične press konferencije nakon utakmice. Osoba u trenerci PSG-a, očigledno uposlenik Leotara u nerealnoj sceni za jednu europsku prvu ligu upao je “u kadar” zvanične press konferencije te prekinuo trenere kako bi se požalio na ponašanje napadača Zrinjskog Nemanje Bilbije.

“Sram vas bilo. Je li sramota da nam Bilbija psuje mrtvu majku jer nema toplu vodu” vikao je čovjek koji je prekinuo press konferenciju.

Trener domaćih Marko Maksimović ga je smirivao, dok je trener Zrinjskog Sergej Jakirović samo slegnuo ramenima s obzirom da nije bio upućen u dešavanja, niti je tu bilo mjesto takvim raspravama.

Ali nažalost tu nije bio kraj incidentima, čak ni za do tada smirenog Jakirovića.

Nakon završetka press konferencije očigledno je došlo do još teških riječi, a onda i fizičkog obračuna, u kojem je sudjelovao i sam trener Zrinjskog koji očigledno nije mogao istrpiti uvrede na račun svoje ekipe.

Prema našim informacijama osim ružnih riječi i naguravanja nije došlo do većih incidenata, no za bilo kakav zaključak treba sačekati saopštenje lokalne policije koja je bila na licu mjesta, ali i klubova.

Bilo kako bilo, potpuno neprimjereno ponašanje, posebno ako se uzme u obzir da narušavanje reda i mira od medijski istaknutih osoba donosi do povećanog uznemiravanja javnosti.

(Reprezentacija.ba)