Miralem Pjanić je u razgovoru za talijanski DAZN govorio o sramnoj odluci NS/FS BiH da reprezentacija igra prijateljski susret sa Rusijom.

Pjanić je ponovo iznio svoj stav i istakao da je protiv odigravanja ove utakmice.

“Pozvao me sportski direktor državnog tima (Misimović op.a.) i objasnio mi je mogućnost igranja ove utakmice. Rekao sam da u ovom trenutku to nema smisla. UEFA i FIFA su ih suspendovale. Cijeli svijet pati zbog ove situacije i mi moramo biti prvi koji će igrati s njima? Ne želimo ostaviti takav utisak. Nemam ništa protiv ruskih nogometaša, ali ako su svi odbili igrati protiv njih, moramo ih pratiti”, rekao je Pjanić za talijanski DAZN.

Pjanić je potom govorio o odlasku iz Juventusa u Barcelonu.

“Mislio sam da je ispravna odluka isprobati nova iskustva u klubu kao što je Barcelona. Nisam znao da je Barcelona u takvoj situaciji. Bilo je jako komplikovano i nisam se nadao da ću ih zateći u takvoj situaciji”, rekao je bh. reprezentativac.

Miralem već dugo godina dijeli svlačionicu u reprezentaciji sa Džekom, a zajedno su igrali i u Romi.

“Edin je vrlo važan igrač. Jasno je da ćete ga bolje iskoristiti ako mu dopustite da počinje utakmice. Trebaju mu minute i to čini razliku na terenu. Sada je u novoj situaciji za njega, čak i ako je Lukaku povrijeđen. Uvijek je dobro imati takvog igrača u ekipi. Uvijek je postizao golove, pouzdan je i spreman da da svoj maksimum.”

(Reprezentacija.ba)