Željin novi prvi čovjek za Omladinsku školu, Edin Ćurić (59), govorio je za 1921TV.

Ćurić je prošli mjesec promovisan kao novi direktor Omladinske škole Željezničara, a od 1. augusta zvanično obnaša tu funkciju.

“Ja sam rođen na Grbavici i sa devet godina sam došao u Želji. Devet godina sam igrao i profesionalno u Želji i sve što sam postigao u karijeri bih zahvalio ovom klubu. Ja sam u fazi navikavanja, osjećaj je zaista lijep. Dočekala me jako dobro ova grupa mladih entuzijasta u klubu, lijepo su me primili i u Upravnom odboru, ali i treneri sa kojima sarađujem. Od 1. augusta sam ovdje u Sarajevu. Prvi period je protekao u opservaciji i posmatranju stvari. Opšte je poznato da imamo loše uslove, a eto u pripremi je dizanje vještačke trave i postavljanje nove. Međutim, uprkos tome treneri dobro rade i sve selekcije su počele dobro u Premijer ligi.”

Edin Ćurić je trenersku karijeru gradio u omladinskim školama u Nizozemskoj.

“Nizozemska je poznata kao jedna fudbalska nacija, poznati su po načinu rada pogotovo sa mlađim kategorijama, oni prave projekte decenijama. S tog podnevlja dolaze najveći svjetski stručnjaci. Kroz jedan period pokušat ćemo da implementiramo te stvari. Poveznica je i Ivica Osim, on je imao svoju viziju koju je prenio na klub, klub je dobio filozofiju i kulturu, a na nama koji radimo ovdje je da nastavimo jer Željini navijači žele napadački fudbal, žele dominantnost, sa tri dobra napadača tako da u mojoj nekoj fudbalskoj viziji se sve to podudara. Na tome ćemo raditi”, kazao je Ćurić.

(Reprezentacija.ba)