Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, dužni smo saopštiti kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak istiÄe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrÅ¡i kupovinu i ne poÅ¡alje dokaze MeÄ‘unarodnoj koÅ¡arkaÅ¡koj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviÄ‘enom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom sluÄaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmiÄenja.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista doÅ¡li do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne naÄ‘emo rjeÅ¡enje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po druÅ¡tvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo niÅ¡ta. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izaÄ‘e u susret, inaÄe ćemo biti suoÄeni sa katastrofalnim posljedicamaâ€, kaže generalni sekretar KSBiH Amer ÄŒolan.

(Reprezentacija.ba)