NK TOŠK iz Tešnja priprema se za narednu sezonu u kojoj će ponovo napasti vrh Prve lige Federacije BiH, a sa ekipom trenira i nekadašnji reprezentativac BiH, Avdija Vršajević (36).

Avdija Vršajević nije produžio ugovor sa turskim Ümraniyespor s kojim je čak izborio plasman u Superligu, te je stigao u Tešanj da održava svoju formu.

Ipak, u slučaju da ne pronađe zadovoljavajući inostrani angažman, Vršajević ne isključuje opciju igranja u BiH. To je nedavno potvrdio za naš portal.

“Ima upita iz Turske, ali sad da ću po svaku cijenu ići tamo – neću. Ako se ne realizuje nešto, onda ću vjerovatno potpisati za neki klub iz naše zemlje. Jesam li razgovarao s kim? Neki moji prijatelji su na funkcijama, ali da budem iskren, nije bilo priče, niti sam ja davao neke signale. Ako se već vratim, volio bih da to bude ambiciozan klub i da kasnije okrenem trenerskom usavršavanju”, kazao je Vršajević za Reprezentacija.ba.

Vršajević je rođen u Tešnju, a pored TOŠK-a u BiH igrao je za Želju i Čelik. U inostranstvu je nosio dresove Sparte Prag, Kladnoa, Tatrana, Hajduka, Osmanlispora, Akhispora i pomenutog Umraniyespora.

Za A reprezentaciju BiH odigrao je 17 utakmica, a bio je član i strijelac Zmajeva na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

(Reprezentacija.ba)