Jasmin Ligata, poznat kao menadžer za odnose sa javnošću Edina Džeke, nakon organizacije “remakea” sarajevskog derbija u novoj je humanoj misiji.

Ligata će trčati humanitarni maraton, a svi su u mogućnosti “otkupiti njegove metre”, te tako direktno pomoći fond za liječenje oboljelih bh. građana “Sportisti za život” koji postoji u okviru fondacije “Pomozi.ba”.

“Metri, metri, prodajem metre!

Kupiš 10 metara staze, uplatiš 10 KM i pomogneš Fond “Sportisti za život” Udruženja Pomozi.ba, iz kojeg uplaćujemo sredstva za pomoć oboljelim bh. građanima. To je kraća verzija, a sada slijedi malo duža:

U Udruženju Pomozi.ba, sad će još malo pa godina, radim kao “fundraising menadžer” i moj posao je da animiram sportiste i sportske kolektive, kroz projekte ili druge aktivnosti, da zajedno pomognemo liječenje oboljelih bh. građana.

“Gospodin u humanoj misiji”, “Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji” i “Remake derbija”, projekti su koje smo dosad napravili, animirajući sportsku javnost i skrečući pažnju na potrebe ljudi, kojima je potreban novac za liječenje.

Čak i ovo što prodajem metre, na neki način je moja želja da kroz svoja poznanstva, kontakte, kroz ljude koji me prate i znaju čime se bavim, skrenem pažnju na naš Fond, iz kojeg je u protekle dvije godine proslijeđeno, sada već više od 150.000 KM, na liječenje naših građana.

Ne mislim sjediti skrštenih ruku i pustiti mozak da kreira ideje, već svojim primjerom želim pokazati drugima kako je sve moguće, a moguće je. Mnogim ljudima je potrebna naša pomoć, ne biste vjerovali koliko je to ljudi na dnevnoj bazi, pa je svaka marka itekako bitna.

U svojim statusima, često neke stvari okrenem na šalu, kako bih animirao nekoga, često iz svake situacije insistiram na pozitivnim stvarima, pa sam tako uradio i ovaj put.

Jeste, istina je da postoji nagrada “Duša od čovjeka”, koju će NGO Marathon Sarajevo dodijeliti trkaču, koji proda najviše kilometara u humanitarne svrhe. Ja sam, zahvaljujući vama, sakupio nešto više od 700 KM, koje će pomoći liječenje nekog od naših sugrađana, a cilj mi je još dva puta toliko sakupiti do 15. jula.

Svi koji su ikada dali barem jednu KM u humanitarne svrhe, svakako su “Duše od ljudi”, a bez i da dobijem “nagradu”, presretan sam što imam toliko prijatelja, koji podržavaju svaki moj projekat.

Znam da nekada budem “lud”, pogotovo kad igram fudbal, ali isto tako znate da se na mene možete osloniti.

U to ime ću ponoviti:

Pošto me većina vas, kada mi „tepa“, zove „Dušom od čovjeka“ (skoro, niko, nikad), tako ja želim da i zvanično dobijem tu titulu, a dobit ću je tako ukoliko skupim najviše novca u humanitarne svrhe.

Sav sakupljeni novac iz moje kampanje će ići u Fond za oboljele bh. građane Udruženja Pomozi.ba, a novac možete uplaćivati na broj računa:

– 132-260-202-3453-102

– Primalac Pomozi.ba

– Svrha uplate: „Da Ligata bude duša od čovjeka“

Za inostranstvo:

– paypal1@pomozi.ba

Dokaz o uplati, šaljete mi u inbox, ili u komentar.

PS: Hvala svima, koji su to već uradili, a ima vas zaista mnogo

#17021” objavio je Jasmin Ligata.

(Reprezentacija.ba)