Velež je večeras u susretu posljednjeg kola Premijer lige BiH ubjedljivo pobijedio Sarajevo na svom terenu sa 3:0.

Trener Veleža Feđa Dudića je nakon utakmice izjavio da je sezona 2021. / 2022. krunisana na najbolji mogući način nakon što su Rođeni prošlog četvrtka osvojili Kup i plasirali se u Europu.

“Imali smo motiv. Kad igramo na terminu ili na treningu, moramo imati motiv. Danas smo htjeli pokazati da je prvo poluvrijeme protiv Sarajeva u Zenici bilo samo slučajnost te da smo malo podlegli atmosferi. Danas, iako smo bili bez šest igrača, a zatim ostali u prvom poluvremenu bez Radovca i Ovčine, pokazali smo dobru igru.

Imamo sistem igre i bitno je da se zna ko šta radi. Čestitam momcima na svemu. Vrhunska pobjeda za kraj. Predivna sezona je krunisana na najljepši način. Sarajevu želim da se konsoliduje. Sarajevo mora uvijek izlaziti u Europu, bez obira kakvu ima ekipu”, rekao je Dudić nakon utakmice i dodao:

“Imam u utorak i srijedu sastanak sa Upravnim odborom i tada ćemo znati moju sudbinu. Vidjet ćemo. Volju imam da ostanem, a da li ću i ostati to ćemo vidjeti. Drago mi je da sam dio ovoga, da smo sve napravili radom i htijenjem. Čestitam zaista navijačima i ljudima u Upravi koji su nam sve omogućili. Ovo je klub za poželiti raditi u njemu.”

(Reprezentacija.ba)