Stupčanica iz Olova završila je na prvom mjestu Druge lige FBiH – Centar i izborila play-off za ulazak u Prvu ligu FBiH. Titulu u svojoj grupi proslavit će u nedjelju, a klub je nastavio i sa infrastrukturnim projektima.

Tako je Stupčanica objavila da je postavljen novi LED ekran na stadionu, a vrijedi dodati da neki klubovi iz Premijer lige BiH još uvijek nemaju LED ekran.

Tim iz Olova najavio je uskoro otvaranje zgrade i novih svlačionica.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši. Uskoro slijedi otvaranje nove upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i dosad, biti obaviješteni”, poruka je Stupčanice.

U nedjelju Stupčanica igra posljednji meč na kojem će proslaviti prvo mjesto i pozvali su sve navijače da napune stadion i prihodom od ulaznica pomognu svom sugrađanu.

“Poštovani navijači, simpatizeri kluba, građani Olova, pozivamo Vas da u nedjelju 29.05.2022.g. dođete na naš Danac u što većem broju, da pozdravimo naše šampione i zajednički proslavimo titulu prvaka Druge Lige Centar. Također, naši Žuti đavoli organizuju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Farisa Saku, kojem je potrebno 22 000 Eura za postupak transplantacije bubrega, kojeg donira njegov otac.”

(Reprezenatcija.ba)