U subotu se igra posljednje kolo francuskog šampionata.

Prvak je poznat, ali je ostalo još mnogo nedoumica.

PSG je novi šampion, šest ekipa se bori za Europu, a tri za opstanak.

Najzanimljivije će biti u duelu Marseillea i Strasbourga od 21,00 sati.

Marseille, za koji nastupa Sead Kolašinac (28), je treći sa 68 bodova, dok je Strasbourg, čiji je član Sanjin Prcić (28), peti sa 63 boda.

Ekipa Marseillea je još uvijek u igri za drugo mjesto koje direktno vodi u Ligu Šampiona, a fudbaleri Strasbourga se nadaju trijumfu koji bi im osigurao nastup u Europa Ligi ili Konf. ligi.

Prema najavama francuskih medija Kolašinac će večerašnji meč početi na klupi, dok će Prcić biti starter u Strasbourgu.

Kladionice daju blagu prednost Marseilleu. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 2.05 na trijumf Marseillea. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da Marseilleu bod garantuje treće mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Šampiona, a tri boda bi mogla donijeti drugo mjesto i direktan plasman u Ligu Šampiona pod uslovom da Monaco ne pobijedi Lens.

S druge strane, Strasbourgu pobjeda garantuje peto mjesto, a Prcić i saigrači bi mogli završiti i na četvrtom mjestu ukoliko slave te Rennes izgubi od Lillea.

Meč Marseille – Strasbourg direktno prenosi kanal Arena Sport.

Bordeaux našeg Anela Ahmedhodžića (23) će najvjerovatnije u narednoj sezoni igrati u nižem rangu.

Ekipa Bordeauxa je trenutno posljednja sa 28 bodova i samo ih čudo može dovesti do 18. pozicije i razigravanja za opstanak.

Momčad Bordeauxa večeras od 21,00 sati gostuje Brestu i mora slaviti sa ubjedljivom razlikom te se nadati da će Metz i St. Etienne izgubiti svoje utakmice sa što većom razlikom.

Važno je naglasiti da se u Francuskoj u slučaju istog broja bodova gleda ukupno gol razlika.

Brest je prema kladionicama favorit večeras. Kladionica Meridian daje kvotu 1.95 na trijumf Bresta. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Anel Ahmedhodžić će prema najavama francuskih medija igrati od prve minute za Bordeaux.

Bh. reprezentativac je od dolaska iz Malmoa u Bordeaux ukupno odigrao 13 susreta te jednom asistirao.

(Reprezentacija.ba)