Fudbalski svijet zadesila je tužna vijest.

U 54. godini nakon višemjesečne borbe sa teškom bolesti pluća  preminuo je najpoznatiji svjetski fudbalski menadžer Mino Raiola. Prvi veliki transfer napravio je s Pavelom Nedvedom, a kasnije je još s velikim uspjehom sarađivao sa Zlatanom Ibrahimovićem, Marijem Balotellijem, Paulom Pogbom…

No, jeste li znali popisu Raiolinih klijenata bio i jedan Bosanac? Radi se o Bobanu Laziću koji je 2015. godine u eri Darka Nestorovića zaigrao za U21 selekciju BiH, a na Raiolinom radaru se našao dok je još kao klinac bilježio sjajne partije u Ajaxovoj akademiji.

U razgovoru s Lazićem moglo se vidjeti da ga je mnogo potresla vijest o Railinoj smrti. Upravo mu je on “završio” transfer u Olympiakos, probu u Hull City…

– Kada smo sarađivali govorio mi je: ‘Od tebe želim vidjeti samo golove’. Mino je bio poseban u svakom smislu. Po njegovom mišljenju, možeš biti i najsmotaniji, ali ako zabiješ 30 golova u sezoni, onda će svi pisati o tebi. U fudbalu je sve u tome, prisjetio se Lazić u kratkom razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

Kroz saradnju s Raiolom imao je priliku vidjeti i upoznati neke od najboljih fudbalera današnjice, a otkrio je i kako je slavni agent gledao na Balkance.

– Kroz šalu je govorio da smo mafija. Ne znam odakle mu to, dodao je Lazić.

Odnos Lazića i Raiole s vremenom se izgubio. Mino se posvetio zvijezdama, a Lazića su povrede počele spriječavati da ostvari svoj puni potencijal.

(Reprezentacija.ba)