Dinamo je večeras slavio u gostima protiv Gorice sa 0:1.

Na utakmici u praktično predgrađu Zagreba, Velikoj Gorici, Dinamo je očekivano imao veliku podršku svojih navijača, a upravo jedan od njih napravio je scenu koja se ne viđa svaki dan.

U sudijskoj nadoknadi utakmice naš Amer Gojak (25) čekao je ulazak u igru dok je sa terena izlazio Mislav Oršić, no jedan navijač je umalo prekinuo Gojakovu izmjenu.

Oršić je očekivao kako će se prilikom izlaska sa terena pozdraviti sa igračem koji će ga zamijeniti, ali umjesto njega ga je dočekao navijač Dinama koji je utrčao na teren, valjda u želji da dobije dres na poklon ili šta već.

Navijač se uspio pozdraviti sa Oršićem, nakon čega je oboren na tlo od strane redara, što se i vidi na snimci koju dijele na društvenim mrežama u Hrvatskoj.

Ipak, izmjena je uspješno izvršena, i Gojak je odigrao svojih nekoliko minuta na ovom meču.

Važna pobjeda za Dinamo koji je sada korak bliže tituli prvaka Hrvatske sa pet bodova prednosti nad Osijekom i čest bodova prednosti nad Hajdukom.

Važna pobjeda i za novog trenera Dinama Antu Čačića koji je tako uspješno debitovao na klupi modrih.

Kada je riječ o ostalim bh. fudbalerima na ovoj utakmici – Aleksandar Jovičić odigrao je 90 minuta za Goricu, a Luka Menalo nije konkurisao za Dinamo. Još se oporavlja od upale pluća.

(Reprezentacija.ba)