Amer Gojak (25) i Luka Menalo (25) ostali su bez trenera nakon što je zagrebački Dinamo poslije poraza od Hajduka otpustio Željka Kopića.

Željko Kopić preuzeo je klupu Dinama u decembru 2021. godine te je vodio Dinamo u ukupno 19 službenih utakmica, uz odigranih 5 prijateljskih susreta.

U službenim utakmicama u HNL-u i Europa ligi s plavima je upisao 13 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 27:10. Posebno se ističu fantastične pobjede protiv West Ham Uniteda i Seville u Europa ligi.

– Ovim putem želim zahvaliti Upravi kluba, igračima, stručnom stožeru, trenerima i svim zaposlenicima kluba na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji koju smo imali zadnjih dvije godine. Od prvog dana kada sam postao direktor Nogometne škole te kasnije sportski direktor i trener prve momčadi želio sam da klub napreduje i nadam se da sam u jednom dijelu to i ostvario. Klubu želim uspješan kraj sezone i ono najvažnije osvajanje naslova prvaka – rekao je Željko Kopić za zvaničnu stranicu kluba.

Dinamo se zahvalio Kopiću na ostvarenim rezultatima i zaželio sreću u nastavku karijere.

Glavna želja Dinama je trener Zrinjskog Sergej Jakirović koji ne krije da je bilo razgovora, čak i dogovora, ali se želi na lijep način oprostiti od Zrinjskog.

Odmah nakon objave o otkazu Kopiću, mediji u Hrvatskoj prenijeli su informacije da Dinamo “lomi” Jakirovića.

Čini se da je put otvoren za dolazak nekadašnjeg reprezentativca BiH na klupu Dinama, pogotovo nakon što je Zrinjski potvrdio osvajanje titule.

(Reprezentacija.ba)