Njemački list Bild prenosi da su čelnici Schalkea na listu potencijalnih kandidata za poziciju trenera dodali još dva stručnjaka, a jedan od njih je Mersad Selimbegović (39).

Schalke je u proteklom periodu otpustio trenera Dimitriosa Gramozisa, a do kraja sezone ekipu će voditi Mikea Büskensa, dosadašnji pomoćnik.

Čelnici njemačkog velikana imaju nekoliko kandidata, a kako piše Bild jutros, jedan od njih je bh. stručnjak Mersad Selimbegović, trener Regensburga.

“Selimbegović je trener koji se smatra vrhunskim motivatorom i fitnes fanatikom. Dakle, on ima poznati radnički mentalitet i nalazi se na listi želja Schalkea. Osim toga, Selimbegović je poznat po tome što je bio uspješan sa malo finansijskih sredstava. Sa Regensburgom, 39-godišnjak je trenutno na desetom mjestu na tabeli. Njegov ugovor traje do ljeta 2023. godine”, prenose njemački mediji.

Pored Selimbegovića, kandidati su Stefan Leitl iz Greuther Furtha, Daniel Farke iz Krasnodara, Sandro Schwarz iz Dynamo Moskve, te Kristijan Ajhner trener Karlsruhera.

Mersad Selimbegović je od 2006. u Regensburgu. Bio je igrač, pomoćni trener, trener juniora, a od ljeta 2019. godine je šef stručnog štaba ovog tima.

“Gledao sam utakmice Bosne i Hercegovine u zadnje vrijeme. Selektor Petev nije jedini krivac. Ima plan, zna kako da radi i igrači ga slijede. Treba mu dati vremena i pružiti podršku. Mislim da imamo dobrog selektora. U nekim susretima nismo imali sreće. Mi moramo biti svjesni da kao reprezentacija i nacija možemo napraviti nešto samo ako stadionu budu puni”, rekao je Selimbegović ove sedmice.

(Reprezentacija.ba)