Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Opsajd u Cvajti. Posljednjih mjeseci puno pričamo o negativnim pojavama u bosansko-hercegovačkom fudbalu, no postoje i oni pozitivni primjeri, koji potvrđuju da naša zemlja ima nogometnu kulturu prema kojoj se moramo znati odnositi da bi dala rezultate.

Mersad Selimbegović prošao je netipičan put, preko izbjeglištva, početka treniranja sa 15 godina, preranog završetka igračke i neočekivanog početka trenerske karijere do jednog od najperspektivnijih trenera druge Bundeslige i jednog od najboljih koje BiH ima.

“Gledao sam utakmice Bosne i Hercegovine u zadnje vrijeme. Selektor Petev nije jedini krivac. Ima plan, zna kako da radi i igrači ga slijede. Treba mu dati vremena i pružiti podršku. Mislim da imamo dobrog selektora. U nekim susretima nismo imali sreće. Mi moramo biti svjesni da kao reprezentacija i nacija možemo napraviti nešto samo ako stadionu budu puni”, kaže, između ostalog, Selimbegović u podcastu Opsajd.

Šta je njegova fudbalska filozofija? Koliko je ona bazirana na činjenici da vodi siromašan klub i koliko bi bila drugačija? Kako uopšte funkcioniše jedan takav klub? Šta je to kontrolisani haos?

Kolika je razlika između premijerligaških i igrača u Cvajti? Šta to nedostaje našima da dohvate taj nivo? Koja su iskustva koja bi trebali prenijeti na naš fudbal?

Kakve su mu ambicije i da li bi prihvatio ponudu da jednog dana preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Abseits bei Regensburg.

(Reprezentacija.ba)