VIDEO/ Bh. trener u Bundesligi: Petev ima plan, igrači ga slijede i treba mu dati vremena

Mersad Selimbegović gostovao u podcastu Opsajd


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Opsajd u Cvajti. Posljednjih mjeseci puno pričamo o negativnim pojavama u bosansko-hercegovačkom fudbalu, no postoje i oni pozitivni primjeri, koji potvrđuju da naša zemlja ima nogometnu kulturu prema kojoj se moramo znati odnositi da bi dala rezultate.

Mersad Selimbegović prošao je netipičan put, preko izbjeglištva, početka treniranja sa 15 godina, preranog završetka igračke i neočekivanog početka trenerske karijere do jednog od najperspektivnijih trenera druge Bundeslige i jednog od najboljih koje BiH ima.

“Gledao sam utakmice Bosne i Hercegovine u zadnje vrijeme. Selektor Petev nije jedini krivac. Ima plan, zna kako da radi i igrači ga slijede. Treba mu dati vremena i pružiti podršku. Mislim da imamo dobrog selektora. U nekim susretima nismo imali sreće. Mi moramo biti svjesni da kao reprezentacija i nacija možemo napraviti nešto samo ako stadionu budu puni”, kaže, između ostalog, Selimbegović u podcastu Opsajd.

Šta je njegova fudbalska filozofija? Koliko je ona bazirana na činjenici da vodi siromašan klub i koliko bi bila drugačija? Kako uopšte funkcioniše jedan takav klub? Šta je to kontrolisani haos?

Kolika je razlika između premijerligaških i igrača u Cvajti? Šta to nedostaje našima da dohvate taj nivo? Koja su iskustva koja bi trebali prenijeti na naš fudbal?

Kakve su mu ambicije i da li bi prihvatio ponudu da jednog dana preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Abseits bei Regensburg.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

7 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Marshal
07.04.2022. 21:17

Ima li plan kada ce izaci pred kamere nakon onih jedva 1-0 je pobjegao ko ckapi od kamwra. Jeli prosla viroza !?

Azrim
07.04.2022. 21:21

Smjesan komentar Selimbegovica u koji ni on ne vjeruje, ali onako mora malo biti i politike. Rijetko trener trenera kritikuje. Kakav plan? Svaki iole skolovan trener ce nas prokuziti. Petev i njegov plan pod hitno moraju biti bivsi. Nadam se vec poslije utakmica u Junu.

Prdi mi se
07.04.2022. 21:33

Ismet prdi a Sasa ha slijedi

Mire
07.04.2022. 21:40

Dobro ga je ovaj zaprdio

Istina
07.04.2022. 22:26

Treba mu vremena? Za sta?

Hadzija
08.04.2022. 10:48

Slab je plan . Treba se fino pričati da vico čuje

Nate Diaz
09.04.2022. 04:05

yebo ti taj plan gdje ti je Sanicanin glavni, nezamjenjiv igrac i gdje ne pozivas naseg najboljeg golmana Begovica