Fudbalskim klubovima Laminci iz okoline Gradiške i Pobjeda Triješnica kod Bijeljine zajednička je ljubav prema fudbalu, a obe ekipe igraju u svojim opštinskim ligama.

Od sada im je zajedničko i obilježje na opremi koju nose jer su oba sastava dobila po dvije nove garniture dresova kompanije Mozzart. I jedne i druge taj gest veoma je obradovao.

-Kompanija Mozzart nam je poklonila dvije garniture odličnih dresova i veoma smo im zahvalni na tome. Igrali smo već dvije utakmice u njima, pa su nas igrači drugih klubova pitali gdje smo nabavili tako kvalitetnu opremu- kaže Dragan Drinić, sportski direktor FK Laminci Gradiška.

Ovaj klub osnovan je 1962. godine. Njihovi seniori su četvrti na tabeli Područne fudbalske lige Gradiška, a plasirali su se u polufinale Kupa grada Gradiška. Ambicije su im da osvoje Kup i da zauzmu prvo mjesto u svojoj ligi i to baš u Mozzart dresovima.

A u opremi regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću od sada igraju i fudbaleri Pobjede iz Triješnice kod Bijeljine. I oni se nadaju da će im novi dresovi donijeti pobjede u borbi za što bolji plasman u Prvoj opštinskoj ligi.

-Reakcije momaka iz kluba bile su veoma pozitivne kada su ugledali novu opremu. Srećni su i mještani našeg sela što je njihov klub u novim bojama, kao i navijači. Duboka zahvalnost na donaciji- kaže Dragiša Živanović, sportski direktor FK Pobjeda Triješnica, Bijeljina.

Ovaj klub je osnovan 1976. godine, a, kao i njihove kolege iz okoline Gradiške, imaju samo seniorski sastav. Trenutno je ova ekipa osma, na sredini tabele, a ambicija im je ulazak u viši rang takmičenja od jeseni. Imaju redovnu godišnju tranšu iz budžeta grada Bijeljina, a pri nabavci opreme oslanjaju su se pomoć donatora među kojima se posebno istakao Mozzart.

Time su i ova dva kluba ušla među više od 100 ekipa kojima je regionalni lider u priređivanju igara na sreću donirao opremu kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“. Iz Mozzarta najavljuju da će nastaviti sa ovim donacijama brojnim klubovima širom BiH i u narednom periodu.

(Sponzorisani tekst, 18+)