Turski fudbaler Berke Gurbuz će do kraja tekuće sezone igrati za Slobodu, potvrđeno je na zvaničnoj stranici tuzlanskog kluba.

Gurbuz stiže u Slobodu na posudbu iz turskog Gaziantepa, a ovaj dogovor označava početak saradnje ova dva kluba, koja bi trebala biti ozvaničena tokom ljeta.

Berke Gurbuz rođen je 27. januara 2003. godine u Ankari. Fudbalsku karijeru započeo je u MKE Ankaragücü, a za prvi tim istog kluba debitirao je 2019. godine u utakmici protiv Alanyaspora. 23. augusta 2021. godine iz Ankaragucua prelazi u Gaziantep FK, gdje potpisuje ugovor na period od pet godina.

Riječ je o talentovanom mladiću koji nastupa i za omladinsku reprezentaciju Turske U-19. Na današnjem predstavljanju, Gurbuz se pohvalio svojim fudbalskim vještinama, potvrđujući svoj igrački potencijal što će ga svakako učiniti kandidatom za prvih 11.

“Jako sam sretan i uzbuđen što sam ovdje. Nadam se da ćemo svi kao tim uspjeti i ostvariti dobre rezultate. Zahvalan sam klubu što mi je pružio ovakvu priliku i spreman sam za novu sezonu”, rekao je novi fudbaler Slobode, Berke Gurbuz.

(Reprezentacija.ba)