Trener Tuzla Cityja Husref Musemić govorio je za N1 o zimskim pripremama ovo kluba, nastavku sezone, ali i velikom pojačanju Nsueu.

Musemić ističe da je zadovoljan radom svojih izabranika na pripremama.

“Pripreme su prošle kako su prošle, a ono čime sam zadovoljan je to da smo dobro radili. Relativno loše smo igrali utakmice i nismo zadovoljni kako je to izgledalo. Ipak, možda je bolje da sačekamo prvenstvo i vidimo kako će se to odraziti. Posljednju utakmicu bila je sasvim druga priča u odnosu na prethodne. Možemo kao razlog za slabije partije uzeti i nešto lošije terene, ali to ne treba da bude opravdanje.  Neko pravilo važi da je bolje igrati kako treba ligaške utakmice, nego prijateljske. Kada krene prvenstvo vidjet ćemo šta smo uradili”, rekao je Husref Musemić za N1.

Trener Tuzle je prokomentarisao i dolazak novih igrača.

“Ono čemu sam težio, a što se ostvarilo jeste da smo zadržali kostur ekipe sa tri nova igrača. To su Nsue, Ferreira i Mendes. Tri igrača su sasvim dovoljna. Nsue ima CV takav kakav ima. Na nama je da izvučemo od njega ono najbolje i sigurno je da posjeduje ozbiljan kvalitet. Kada je došao u razgovoru sa nama rekao je da nije dovoljno fizički spreman i da imamo to u vidu. Tako ćemo se i ponašati, a na nama je da izvučeno ono najbolje od njega i da daje što veći doprinos ekipi”, rekao je Musemić, a potom dodao da Nsue sigurno neće biti starter, već će priliku dobiti sa klupe za rezervne igrače.

Tuzla je u ovom trenutku na sjajnom drugom mjestu, a Musemić poručuje da je cilj kluba izlazak u Europu.

“Naša želja i cilj je ostati gdje smo. Želimo izboriti Evropu, a da li će to biti kroz Kup ili Evropu ne znam. Imamo šest bodova prednosti u odnosu na Borac, osam u odnosu na Sarajevu. To nije loše, ali je nešto što se brzo može izgubiti. Želimo startati dobro, da se ne bi doveli u takvu poziciju. Teško je predvidjeti, pogotovo u ovim našim područjima i uslovima u kojima igramo.”

Podsjetimo, sportski direktor Tuzle Samir Muratović nedavno je za Reprezentacija.ba portal govorio o dolasku Nsuea, igrača koji ima preko 100 odigranih susreta u špaskoj Primeri i engleskom Premiershipu.

“Kada sam ga preuzeo u Tuzli, baš smo razgovarali o svemu i iznenadio sam se koliko zna o našoj zemlji. Pokušavao sam kroz priču da mu objasnim da ne bude razočaran ako nekada vidi loše terene, znate kako je to kod nas, ali on je rekao da se ne brinem i da zna sve. Počeo mi je govoriti o ligi, klubovima, gledao je i neke utakmice. Pratio je sve. Uklopio se isto tako jako dobro, kao da je Bosanac, od prvog momenta je opušten. Bitno je samo da u glavi prelomi da je došao u BiH i da ne bude poslije: ‘Jao, gdje sam došao’. Ali, mislim da neće, prihvatio je sve to i na treninzima radi baš dobro”, riječi su Muratovića za naš portal.