Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće igrati na Australian Openu nakon što Federalni sud Australije nije uvažio njegovu žalbu na nedavno ukidanje vize.

Suđenje Novaku trajalo je tokom cijele noći, a naš najbolji teniser Damir Džumhur je uoči presude putem svog Instagram profila poslao poruku podrške Novaku

“Niko ne zaslužuje ovakav tretman, a posebno ne neko ko se uvijek zauzima za sve igrače kao što to Novak radi. Podrška za velikog čovjeka na terenu i van njega”, napisao je Damir.

Džumhur je nedavno u razgovoru za Reprezentacija.ba portal istakao da nije u redu kako se australske vlasti ponašaju prema nekome ko je jedan od najvećih u historiji ovog sporta.

“Sve je izgledalo kao španska sapunica. Meni je nevjerovatno ponašanje australijskih vlasti prema Đokoviću. Nije u redu bilo ko da je u pitanju, a pogotovo Nole koji je u Australiji napravio najveće rezultate. Ljudi ne treba da se dijele po tome ko je više, a ko manje uspješan, međutim nije u redu ponašati se onako prema nekome ko je jedan od najvećih u historiji ovog sporta. To nije dobar primjer”, rekao je Damir za Reprezentacija.ba portal.

Inače, Đoković je 5. januara stigao u Australiju na prvi Grand Slam sezone sa medicinskim izuzećem od vakcinacije i po dolasku na aerodrom mu je odbijena viza.

Nakon toga je dobio vizu poslije žalbe na sudu, ali mu je australski ministar imigracije Alex Hawke poništio vizu, pa su obje strane ponovo završile na sudu.

Đoković će nakon jutrošnje odluke Federalnog suda Australije biti deportovan i prema pisanju inostranih medija dobit će zabranu od tri godine ulaska u Australiju.

Maxbet trenutno ima u ponudi 8 teniska turnira. Kvote možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)