Sudac Anthony Kelly presudio je kako vlasti u Australiji moraju pustiti Noleta iz imigracijskog pritvora te mu potvrditi vizu za ulazak u zemlju. Svejedno, srpski teniser je i dalje ‘na ledu’ jer tamošnji ministar za imigracijska pitanja i dalje ima ovlasti ponovno odbiti mu vizu i deportirati ga iz zemlje.

Dok se čeka konačna odluka, Đoković iz dana u dan odrađuje treninge na terenu u Rod Laver Areni u Melbourne Parku.

Cijelu situaciju u kojoj se svjetski broj jedan našao za Reprezentacija.ba portal prokomentarisao je naš Damir Džumhur. Poznato je kako su veliki prijatelji i jedan drugom podrška u svakom trenutku.

– Sve je izgledalo kao španska sapunica. Meni je nevjerovatno ponašanje australijskih vlasti prema Đokoviću. Nije u redu bilo ko da je u pitanju, a pogotovo Nole koji je u Australiji napravio najveće rezultate. Ljudi ne treba da se dijele po tome ko je više, a ko manje uspješan, međutim nije u redu ponašati se onako prema nekome ko je jedan od najvećih u historiji ovog sporta. To nije dobar primjer, ističe Džumhur.

Inostrani mediji prenose kako je Đoković dobio izuzeće za necijepljenje na temelju kojeg je poletio prema Australiji. Ipak, po dolasku u zemlju viza mu je naprasno oduzeta.

– Ja sam od početka imao stav da ukoliko su oni njemu čvrsto rekli da ne može doći i da neće moći nastupiti jer nije primio vakcinu, onda je to sasvim okej. Ni on sigurno ne bih došao. To je kraj svake priče. No, Novak je dobio određeno izuzeće, došao je u Australiju i sve ovo mu se na kraju izdešavalo.

Češka teniserka Renata Voračova je nakon slične situacije u kojoj se našao Đoković napustila Australiju.

– I drugi igrači koji su dobili izuzeće, a onda vraćeni, također trebaju nastupiti kako bi svi imali jednake uslove. Drago mi je što je Đoković uspio dobiti ovu bitku van terena. Ovo njega samo dodatno motiviše. On će biti još uporniji i odlučniji da osvoji turnir jer je on nevjerovatno jak u glavi. Šampion. On je ujedno i najveći favorit za osvajanje prvog Grand Slama u sezoni, zaključio je Džumhur na kraju razgovora za portal Reprezentacija.ba. 

(Reprezentacija.ba)