Salernitana je u posljednji trenutak izbjegla izbacivanje iz talijanske Serije A, s obzirom da je povjereništvo lige prihvatilo ponudu za kupnju kluba, potvrdio je Fudbalski saveza Italije.

Klub našeg Milana Đurića je imao rok do petka navečer (31. decembar 2021. godine) da promijeni vlasništvo nad klubom, inače mu je prijetilo izbacivanje iz lige.

Talijanski mediji pišu da je ponudu u posljednji trenutak poslao Pegasus Daniele Iervolino, vlasnik internetskog univerziteta.

Iervolino je za Gazzetta dello Sport istakao da će sve učiniti da Salernitana ostane u Seriji A, a prihvatanje ponude je klubu omogućilo da igra narednih 45 dana, a za to vrijeme dogovor se mora završiti.

Poznato je da je Salernitana prošle sezone ušla u najjači rang talijanskog fudbala, ali klub se našao u problemima jer je tim iz Salerna bio dijelom u vlasništvu Claudija Lottita, vlasnika Lazija.

Pravila Fudbalskog saveza Italije ne dopuštaju klubu sa istim vlasnikom da igra u istom rangu takmičenja, pa je Salernitana morala krenuti u organizaciju prodaje kluba.

Momčad Salernitane je u ovom trenutku zadnja na tabeli nakon 19 odigranih kola sa osam osvojenih bodova.

Naš Milan Đurić je ove sezone odigrao 18 mečeva za Salernitanu, zabio jedan gol i jednom asistirao.

(Reprezentacija.ba)