A reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počeli pripreme za prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Trener u stručnom štabu nacionalnog tima Slaven Musa govori o planu priprema i predstojećem meču.

“Okupili smo se ovdje u našem Trening kampu u Zenici. Već smo obavili jedan trening i do puta u SAD ćemo obaviti još dva treninga. Nadam se da ćemo taj plan ispuniti na najbolji mogući način. Kada dođemo u SAD, onda ćemo se pripremiti za susret”, govori Musa i nastavlja:

Kladionice daju ulogu favorita selekciji SAD-a. Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.60 na pobjedu SAD-a. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

“Ovo će nam poslužiti da provjerimo igrače koje smo pozvali. Oni su svojim igrama u klubovima opravdali pozive. Najbitnije je da oni moraju iskoristiti šansu koja im se pruža, a to je igranje za reprezentaciju. Imaju priliku da se dokažu i za naredna okupljanja A selekcije. Vjerujem da će dati svoj maksimum i pokazati kvalitet.

Musa smatra da se teško pripremati za ovaj meč, s obzirom da i Amerikanci računaju samo na domaće igrače.

“Teško se pripremati za utakmicu, jer su i oni pozvali igrače iz domaće lige. Ni oni ne mogu računati na igrače iz Europe. Očekujem tvrdu i dobru utakmicu sa obje strane. Momci se bore za sebe i za kasnije pozive u reprezentaciju i vidjet ćemo kako će to izgledati.

(Reprezentacija.ba)