Jedan od najboljih bh. koÅ¡arkaÅ¡a, Džanan Musa, negativan je na koronavirus i igrat će za reprezentaciju naredna dva meÄa sa ÄŒeÅ¡kom i Bugarskom.

MuÅ¡ka koÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija BiH u ponedjeljak se poÄela okupljati u Sarajevu uoÄi poÄetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Iako prvobitno Musa nije bio na raspolaganju, danas je potvrdio da je negativan i da će biti spreman za utakmice reprezentacije. Džanan će se sutra prikljuÄiti Zmajevima.

Bosnić za susrete protiv ÄŒeÅ¡ke (26. novembra u Skenderiji) i Bugarske (29. novembra u Botevgradu) raÄuna na sljedeće igraÄe:

John Roberson (Strasbourg), Sani Čampara (Split), Amar Gegić (Cibona), Džanan Musa (Breogan), Edin Atić (Budućnost), Adin Vrabac (Vienna), Aleksandar Lazić (Mornar), Emir Sulejmanović (Tenerife), Kenan Kamenjaš (SC Derby), Miralem Halilović (Metropolitans 92), Ismet Sejfić (Podgorica), Ajdin Penava (Mons), Darko Talić (Igokea), Haris Delalić (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava), Amar Alibegović (Virtus).

Press-konferencija košarkaške reprezentacije BiH planirana je sutra u 14.30 sati u hotelu Courtyard by Marriott.

Utakmica BiH – Češka Republika igra se 26. novembra od 20 sati u velikoj dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

Ulaznice po cijenama od 10 i 15 KM možete kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba, kao i na ovom LINKU.

(Reprezentacija.ba)