Bosna i Hercegovina je večeras u Zenici u susretu osmog kola grupe D kvalifikacija za SP 2022 poražena od Ukrajine rezultatom 0:2.

S obzirom da je BiH uoči ove utakmice izgubila sve šanse za drugo mjesto i baraž, selektor Petev je pružio šansu mlađim igračima i onima koji nisu imali veću minutažu u porazu od Finske u subotu.

Gosti iz Ukrajine su u prvom poluvremenu imali nekoliko dobrih šansi, ali najbolju priliku imao je naš tim.

Igrala se 45. minuta, kada je Hadžikadunić nakon jednog kornera pogodio stativu, a Ahmedhodžić se nije najbolje snašao nakon odbijene lopte i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Ipak, gosti do prednosti stižu u 59. minuti i to preko Zinchenka.

Naš tim je u 77. minuti imao dobru priliku. Prevljak je iz teške situacije šutira makazicama, ali gostujući golman izbacuje korner.

Tri minute kasnije Ukrajina je udvostručila prednost. Dovbyk je izašao sam ispred Vasilja i rutinski zabio za konačnih 0:2.

Za BiH su od prve minute igrali Vasilj, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Kovačević, Sušić, Prcić, Hadžiahmetović, Gojak, Stevanović, Demirović i Menalo.

Priliku sa klupe su dobili Krunić, Cimirot, Prevljak, Nalić i Kodro.

BiH je na kraju osvojila četvrto mjesto sa sedam bodova, dok su Ukrajinci završili kao drugi sa 12 i plasirali se u baraž.

(Reprezentacija.ba)