Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra posljednji meč Kvalifikacija protiv Ukrajine, a na press konferenciji utakmicu su najavili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Ibrahim Šehić.

“Naravno da su svi mnogo razočarani i tužni i nije lako pripremiti ekipu poslije poraza od Finske. Momci su svjesni da moramo odigrati dobru utakmicu i da se bar malo odužimo ljudima koji nas bodre. Ne možemo se igrati s renomeom reprezentacije i onim šta ona predstavlja ljudima u ovoj zemlji. Mlađi igrači moraju početi preuzimati odgovornost i to mora da krene od sutra”, rekao je Šehić dodavši o psihološkoj pripremi:

“To treba svako od nas da uradi, to ne može ni selektor uraditi. Mi stariji igrači pokušavamo da motivišemo svakog, kao i selektor koji je taktički odlično spremio svaku utakmicu. Nismo mi taj dan željeli pobjedu kao što su željeli Finci. Mislili smo da ćemo izaći na teren i slaviti Finsku. Nema toga, moramo ući sto posto. Zbog pristupa su nas znale dobijati i selekcije poput Armenije, to moramo mijenjati“.

“Naravno da smo emotivno ispražnjeni nakon Finske, to nas je sve potresno. U našem poslu nema puno vremena ni za radovati se ni za tugovati. Ovo je naša svakodnevnica i jednostavno ideš iz poraza u pobjedu. Mi smo svjesni da sutra moramo odigrati dobru utakmicu i da svi moramo biti maksimalno spremni i da je svaki meč za reprezentaciju nešto posebno i veliko. Nadam se da ćemo od sutra okrenuti taj novi list i da ćemo smoći snage da pokažemo svima da je Finska bila loš dan i da će nakon utakmice s Ukrajinom ponovo krenuti jedna dobra priča i pozitivna stvar oko i u reprezentaciji.”

“Ne znam šta je za tebe definicija lošeg dana i utakmice, to mi moraš objasniit prvo. Ne mislim da smo protiv Francuske na Grbavici gdje smo izgubili imali loš dan. Igrali smo odlično, primio si gol i izgubio. Imali smo protiv Kazahstana 2:2, deset šansi koje fuliš, primiš gol u zadnjoj minuti za koji sam ja lično kriv, preglup gol primim. Ni Ukrajina nije loša utakmica. Loš je svaki dan kada ne pobijediš, ali ne možeš reći da smo igrali loše. Vidio se pomak u igri i imaš dosta mečeva gdje smo igrali dobro. Osjećam se da dosta lakše igramo u gostima i ne znam zašto je to tako. Imamo neki manji pritisak i mlađi igrači igraju lakše u gostima nego kući, to je isto u glavi nekih igrača koji ne mogu da se opuste ovdje i imaju veliku odgovornost pred našim navijačima što je nekad dodatni pritisak. Sve te stvari utiču na igru i to se kod nekih igrača vidjelo u nekim prethodnim mečevima kod kuće”, kazao je Šehić.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Ukrajina je favorit u Zenici. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.82 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica BiH – Ukrajina se igra u utorak od 20:45 sati na Bilinom polju.

(Reprezentacija.ba)