Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra posljednji meč Kvalifikacija protiv Ukrajine, a na press konferenciji utakmicu su najavili selektor Ivajlo Petev i reprezentativac Ibrahim Šehić.

Petev je u uvodu odgovorio na pitanje koje se odnosilo na to koji će igrači igrati sutra.

“Ne mogu sad precizirati, šta, kako i ko, ali vrlo moguće je da će igrači koji nisu igrali, dobiti priliku. Nakon sutrašnje utakmice ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro, a najbitnije je da sutra odigramo odgovorno i da pokažemo želju i karakter koji je falio prošlu utakmicu”, rekao je Petev, a potom dodao o planu nakon Ukrajine.

“Nakon utakmice sutra ćemo analizirati gdje smo pogriješili i šta smo uradili dobro. Neka završi sutrašnja utakmica, ali bitno je da sutra odigramo dobro i odgovorno, te da pokažemo karakter koji je nedostajao u subotu.”

Selektor BiH je na pitanje o ostavci rekao da razmišlja isključivo o Ukrajini.

“Fokusiran sam samo na meč s Ukrajinom i samo o tome razmišljam. Normalno je da su navijači nezadovoljni i najviše mi je žao zbog toga, jer smo u krucijalnoj utakmici izgledali tako loše.”

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Ukrajina je favorit u Zenici. Kladionica Meridian dan pred utakmicu nudi kvotu 1.82 na pobjedu Ukrajine. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica BiH – Ukrajina se igra u utorak od 20:45 sati na Bilinom polju.

(Reprezentacija.ba)