Reprezentacija Ukrajine sinoć je u prijateljskom meču remizirala sa Bugarskom 1:1, a nakon utakmice govorio je selektor, Oleksandr Petrakov.

“Stvarno mi se svidio način na koji je Ukrajina igrala. Jako sam zadovoljan svime. Zadovoljan sam s dečkima. Ovo je nogomet Njegovog Veličanstva, zbog toga je lijep. Bilo je dosta šansi koje nisu iskorištene, ali nemam šta da prigovorim mojim igračima. Jesam li zadovoljan igrom reprezentacije sa formacijom u kojoj imamo dva štopera? Da! Zadovoljan sam. Kažu da je žena pročitana knjiga, a ja sam još nepročitana. Moramo se prilagoditi. Nisam imao vremena i probnih utakmica. Evo probao sam – svidjelo mi se. Zar hoću toliko zbuniti Bosance? Ne! Nikoga ne zbunjujem. Danas je teško bilo koga zbuniti”, kaže Petraković pa dodaje:

“Sretran sam. Zinčenko nije dugo igrao, ali je odigrao cijeli meč. Isto je i s Yarmolenkom. Golove smo ostavili za Bosnu.”

Bugarske je došla u vodstvo u 35. minuti golom Kirilova. Remi Ukrajincima donio je Stepanenko u 79. minuti.

Interesantno da je Ukrajina na ovom meču imala 36 udaraca od kojih je 14 išlo u okvir gola. Bugari su imali samo četiri pokušaja na utakmici.

Utakmica BiH – Ukrajina igra se u utorak u 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)