Večeras se igra osam utakmica trećeg kola grupne faze Lige Šampiona, a svoje mečeve igraju i bh. reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić i Rade Krunić.

Bešiktaš – Sporting (18:45 sati, Arena Sport)

Aktuelni prvak Turske nije krenuo Ligu Šampiona na najbolji način i u lovu su na prve bodove. Protivnik im je ekipa lisabonskog Sportinga koja također nakon dva kola ima dva poraza.

Ono što raduje navijače Bešiktaša, ali i sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, nakon povrede se vraća Miralem Pjanić, a trener Orlova, Sergen Yalcin, najavio je Princa kao startera.

“Pjanić će također početi sutra. I nadam se da neće imati problema nakon što se vratio nakon povrede”, kazao je Yalcin na press konferenciji.

Kladionice blagu prednost daju Sportingu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.50 na pobjedu Sportinga. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

U domaćem prvenstvu obje ekipe krenule su solidno. Bešiktaš je četvrti sa 17 bodova iz devet utakmica dok je Sporting treći sa 20 bodova iz osam mečeva.

Bešiktaš i Sporting su se sastali u okviru Europa Lige 2015. godine. U Istanbulu je bilo 1:1, a u Lisabonu 3:1 za domaće.

Večerašnja utakmica igra se s početkom od 18:45 sati.

Inter – Sheriff (21:00 sati, Arena Sport)

Kako su najavili iz Intera, ključna utakmica za Neroazure u Ligi Šampiona u kojoj dočekuju Sheriff iz Tiraspola. Na papiru su gosti apsolutni autsajderi, ali ono što su pokazali u dosadašnjem dijeli Lige Šampiona zaslužuje apsolutno poštovanje i pridavanje maksimalne pažnje.

Moldavci su na svom terenu deklasirali Shakhtar s kojim je Inter odigrao 0:0, te su u Madridu savladali Real koji je pak bio bolji od Intera sa 1:0.

Inter u ne baš najboljem raspoloženju dočekuje ovaj susret jer su u subotu poraženi od Lazija sa 3:1 iako su imali vodstvo i solidno stajali na terenu. Džeko je igrao do sredine drugog dijela, a u večerašnjem meču najavljen je od prve minute. Bh. fudbaler u Sheriffu, Stjepan Radeljić, susret će prema najavama početi na klupi.

I pored bodovnog salda, ipak je Inter veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.20 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Računajući domaće prvenstvo i dosadašnji put u Ligi Šampiona, Sheriff već 19 utakmica ne zna za poraz, ali danas ih očekuje težak zadatak s obzirom na to da Inter mora slaviti ukoliko se želi nadati prolasku u 1/8 finala najjačeg europskog takmičenja.

Meč se igra u Milanu s početkom od 21:00 sati.

Porto – Milan (21:00 sati, Arena Sport)

Drugi klub iz Milana, ekipa Rosonera također traži prvu pobjedu u Ligi Šampiona, ali neće imati lak zadatak jer u goste idu Portu, skoro redovnom članu nokaut faze Lige Šampiona. Porto je u prva dva kola sakupio samo jedan bod što je ipak više u odnosu na Milan.

Milanu u Seriji A ide jako dobro, drugi su na tabeli sa sedam pobjeda i jednim remijem. Porto je također drugi u svom prvenstvu, imaju šest pobjeda i dva remija.

Kladionice daju skoro podjednake šanse objema ekipa. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.60 na trijumf Porta, dok je koeficijent na pobjedu Milana 2.90. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Stefano Pioli, strateg Milana, na press konferenciji najavio je da će Rade Krunić igrati ovaj meč, a vrlo vjerovatno će i početi od prve minute.

“Krunić bi mogao početi i spreman je za to, on će se takmičiti s Maldinijem za mjesto u postavi. Rade je također bio jako dobar kada je ušao u prvenstvu”, kazao je sinoć Pioli.

Porto i Milan su svoj posljednji susret odigrali 2003. godine u okviru Superkupa, a slavili su Talijani sa 1:0 golom Shevchenka.

Večerašnji okršaj bivših europskih prvaka počinje u 21:00 sati.

Večerašnje utakmice Lige Šampiona:

Bešiktaš – Sporting (18:45 sati)
Club Brugge – Man. City (18:45)
Ajax – Bor. Dortmund (21:00)
Atl. Madrid – Liverpool (21:00)
Inter – Sheriff (21:00)
Porto – Milan (21:00)
PSG – RB Leipzig (21:00)
Shakhtar – Real Madrid (21:00)

(Reprezentacija.ba)