NS/FS BiH će se u periodu od 18.10. do 21.10. biti domaćin UEFA razvojnom timu (UEFA Grow Project Team).

“UEFA razvojni timi će u “Kući fudbala“ u Sarajevu održati radionice u vezi sa strategijom razvoja NS/FS BiH za period 2021. – 2026. godine, a kroz UEFA projekat pod nazivom „UEFA Grow – Football Federations of the future“.

Predstavnici UEFA razvojnog tima proći kroz sve značajne stubove na kojima počiva jedna fudbalska organizacija, a aktivno učešće u radu uzeće i predstavnici entitetskih saveza i klubova učesnika m:tel Premijer lige BiH”, stoji na stranici Saveza.

Kada je u pitanju odnos NS/FS BiH sa UEFA-om, nedavno je potvrđeno da će BiH imati osam svojih predstavnika u tijelima krovne kuće europskog fudbala, te je potvrđen spisak bh. predstavnika.

Predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković je već ranije izabran za člana Komiteta nacionalnih saveza.

Generalni sekretar Adnan Džemidžić je i dalje član Apelacione komisije, dok je Jasmin Baković ostao drugi potpredsjednik Komiteta za ženski fudbal.

U Komitetu za razvoj i tehničku podršku Dušana Bajevića zamijenio je Mehmed Baždarević a umjesto Elvedina Begića, novi član u Komitetu za stadione i bezbjednost je Siniša Kostrešević.

Matej Damjanović ostaje član Komiteta za medije, Dragan Soldo Komiteta za Fair-play i socijalnu odgovornost, dok će Zvjezdan Misimović zamijeniti Emira Spahića u Komitetu za fudbal.

(Reprezentacija.ba)