TOŠK iz Tešnja je jučer na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio saopštenje u kojem traži pomoć u potrazi novca kako bi bile isplaćene naknade igrača za roster.

U spomenutom saopštenju spominjalo se da nedostaje cifra od 11.463 KM, a danas je klub izdao novo sapštenje u kojem se navodi da je apel pogrešno shvaćen.

“Poštovani,

Na večerašnjem Upravnom odboru koji je održan u prostorijama NK TOŠK Tešanj, a vezano za izjavu koja je data na našoj zvaničnoj Facebook stranici od dana 04. 10. 2021. godine, uz velike emocije i obaveze koje pristižu, član Uprave, a koji je zadužen za pravne odnose, je sročio dopis koji je imao namjeru da animira zvanične lokalne institucije, privrednike koji nisu uključeni u podršku kluba.

Obavještenje se razumjelo i shvatilo u pogrešnom kontekstu, kako u javnosti tako i od članova kluba.

Želimo da se zahvalimo svakome od njih koji je na bilo koji način doprinijeo u radu i pomoći kluba, a kao i vjernim navijačima, našeg nogometnog kluba. Sve nejasnoće su otklonjene.

Ovom prilikom želimo uputiti izvinjenje, preoštro shvaćenoj obavijesti, ponavljamo koja je bila iz najbolje namjere. Bez obzira na sve okolonosti, NK TOŠK će zadržati postojeći kurs i zadržati ime kakvo mu i pripada, te do kraja polusezone izmiriti sve svoje obaveze, prema svim angažovanim u klubu, a što se odnosi na njihove naknade”, navodi se u saopštenju NK TOŠK.

(Reprezentacija.ba)