U susretu 13. kola hrvatskog šampionata, momčad Dinama savladala je na svom terenu ekipu Zagreba rezultatom 4:1, a naš reprezentativac Armin Hodžić (20) ponovo se upisao u strijelce.

Ipak, prvi do vodstva stigli su fudbaleri Zagreba već u 19. sekundi kada je Boban matirao Eduarda.

Dinamo je u 10. minuti izjednačio preko Fernandesa, da bi isti igrač deset minuta prije kraja prvog poluvremena pogodio za preokret i vodstvo domaćih od 2:1.

Igrala se 56. minuta kada Armin Hodžić postiže treći gol za Dinamo, a konačnih 4:1 postavio je Henriquez u 70. minuti utakmice.

Nova pozicija za Hodžića

Armin Hodžić zamijenjen je u 60. minuti, a zanimljivo da je ovaj susret odigrao na poziciji lijevog krila i to veoma dobro.

Zadovoljan igrom Hodžića na lijevom krilu može biti i selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević, jer upravo bi dobre igre Armina u Dinamu mogle raširiti alternative Baždareviću u sastavu Zmajeva.

Hodžiću je ovo bio deveti gol ove sezone u HNL-u i trenutno je prvi strijelac lige.

Spomenimo i da su u momčadi Zagreba nastupili bivši mladi bh. reprezentativac Dino Bevab (22) i bivši juniorski bh. reprezentativac Edin Šehić (20), dok je Alen Jurilj (19) cijeli susret proveo na klupi za rezervne igrače.

Dinamo je trenutno prvoplasirani sa 27 bodova, dok je Zagreb posljednji sa svega četiri osvojena boda.

(Reprezentacija.ba)