Večeras je na rasporedu 15 utakmica grupne faze Europa lige, a na teren će i nekoliko bh. fudbalera.

Dinamo – West Ham (18:45 sati, Arena Sport)

Zagrebački Dinamo se ove sezone morao zadovoljiti grupnom fazom Europa Lige, a već u prvom kolu očekuje ih meč protiv engleskog West Hama.

I Dinamo i West Ham su dobro otvorili domaća prvenstva. Modri su prvi u HNL-u, dok su Čekićari na osmom mjestu i još uvijek bez poraza u engleskoj Premier lige.

West Ham je blagi favorit na današnjem meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.30 na pobjedu West Hama. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Prema dosadašnjim najavama hrvatskih medija, bh. reprezentativci Amer Gojak i Luka Menalo susret će početi na klupi, te šansu dobiti u drugom poluvremenu.

Bayer Leverkusen – Ferencvaros (18:45 sati)

Mađarski prvak za kojeg igraju Adnan Kovačević, Stjepan Lončar i Eldar Ćivić u prvom kolu ide na teško gostovanje u Njemačku. Bayer Leverkusen je apsolutni favorit za prvo mjesto u grupi, ali treba napomenuti da je Ferenc u prošloj sezoni igrao u Ligi Šampiona i protiv jačih protivnika.

Bayer i Ferencvaros imaju isti učinak u ovoj sezoni u svojim ligama. Sakupili su po devet bodova iz četiri utakmice.

Apotekari su i prema kladionicama veliki favorit. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 1.25 na trijumf Bayera. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Kovačević i Ćivić su najavljeni od prve minute utakmice na BayAreni.

Monaco – Šturm (21:00 sati)

Čini se da klubovi čiji dres nose bh. fudbaleri večeras igraju samo utakmice sa teškim i jakim protivnicima. Tako će i Jusuf Gazibegović, sa svojim Šturmom, u goste francuskom Monacu.

Šturm je plasmanom u grupe Europa Lige već napravio uspjeh i rasterečeno očekuje narednih šest mečeva svoje grupe.

Ova dva rivala su se sastala u grupnoj fazi Lige Šampiona 2000. godine, a u drugom meču Šturm je na svom terenu savladao Monaco sa 2:0. Trener kluba iz Graza bio je Ivica Osim.

Monaco je večeras po analizama kladionica favorit. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.45 na pobjedu Monaca. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

Gazibegović je standardan u ekipi Šturma i protiv Monaca se očekuje u prvih 11.

Rapid Beč – Genk (18:45 sati, Arena Sport)

Austrijski Rapid u okviru prve utakmice grupne faze Europa Lige dočekuje belgijski Genk. Srđan Grahovac u ovoj sezoni glavni je motor veznog reda Rapida i večeras igra od prve minute.

Šanse koje nude kladionice su skoro podjednake, pa tako kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.50 na pobjedu Rapida. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Vrijedi izdvojiti i utakmicu između moskovske Lokomotive i Marseillea koju će suditi bh. arbitri. Glavni sudija je Irfan Peljto, pomoćnici su Damir Lazić i Davor Beljo, dok je četvrti sudija Miloš Gigović.

(Reprezentacija.ba)