Bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević (86) za slovenski Sport Klub kazao je da je jako bolestan i nije optimističan za svoje zdravlje.

Novinari slovenskog Sport Kluba kontaktirali su Ćiru povodom predstojećeg kvalifikacionog meča za SP između Slovenije i Hrvatske, a on im je saopštio loše vijesti vezane za svoje zdravlje.

“Dragi moji Slovenci. Naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, kazao je Ćiro za Sport Klub i otkrio odakle ima toliku ljubav prema Sloveniji:

“Zato što vi volite mene i ja obožavam vas. Godinama sam bio i zaljubljen u Slovenku. Iz Ptuja. Nažalost, već duže vrijeme nisam bio u Sloveniji i ne znam hoću li ikada više doći. Zaista vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švicarska.”

Ćiro je nedavno u intervjuu za Reprezentacija.ba portal govorio o svom zdravlju.

“Teško je, neću ti lagati. Koprcam se, sine, kao što se koprca i labud. A najbolje zapjeva prije nego što će otići”, poručio je legendarni Ćiro za Reprezentacija.ba i prokomentarisao trenutno stanje u našem fudbalu:

“Šta god da kažem, protumačilo bi se pogrešno i zato je bolje da budem oprezniji. Kao neko ko je Bosanac u svim svojim venama, nadam se da će doći bolji dani i da će se napraviti jedan rezultat koji će dati satisfakciju napaćenom narodu. Nevjerovatno je koliko to područje ima talenata.”

Inače, Blažević prema navodima hrvatskih medija boluje od raka. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, a sedam godina ranije imao je operaciju prostate.

Dva puta je pobijedio rak, ali čini se da se bolest ponovo vratila.

(Reprezentacija.ba)