Srđan Grahovac sa svojim Rapidom ponovo je izborio plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Nakon pobjede od 3:0 u prvom susretu protiv Zorye, Bečlije su i sinoć slavile s 3:2 te tako zasluženo izborile plasman u grupnu fazu drugog po snazi UEFA-inog klupskog takmičenja.

Zasluge za ovaj uspjeh pripadaju i Grahovcu koji je u oba meča bio asistent. Mediji u Austriji imaju samo riječi hvale za partije koje pruža na startu nove sezone.

– Primarni cilj nam je bio da se kvalifikujemo u neko od evropskih takmičenja. Evropska liga je ove godina dosta kvalitetnija nego prije. Bit će zanimljivo, u to sam siguran. Ovdje u Austriji su inače svi zadovoljni jer su prolaz dalje osigurali i ostali klubovi – Salzburg je u Ligi šampiona, Šturm u Evropskoj, a LASK u Konferencijskoj ligi. To je dokaz da se dobro radi u austrijskom fudbalu, javio se Srđan Grahovac nakon treninga za Reprezentacija.ba.

Igra Grahovac sve bolje za Rapid. Sinoćnja asistencija bila mu je treća u Evropi, jednu ima i u Kupu.

– Zadovoljan sam sa igrama koje pružam u ovoj sezoni, ali po prirodi sam takav da uvijek čvrsto stojim na zemlji i težim tome da budem bolji. Najbitnije je da sam zdrav i da ekipa pobjeđuje. Ostalo će sve doći. Nije floskula, stvarno tako mislim, dodaje skromni Grahovac.

Foto: Rapid

Rapid će se u Evropskoj ligi nadmetati sa Dinamom, West Hamom i Genkom. Zadovoljan je Grahovac sa ovom grupom.

– Već sam rekao da je Evropska liga ove godine kvalitetnija nego prethodnih. Kada pogledam sve grupe, ima nekih koje su kvalitetom na razini Lige prvaka, tako da uzimajući sve to u obzir, moramo biti zadovoljni. Daleko od toga da smo favoriti, na papiru ima jačih, ali pokazali smo i ranijih godina da možemo sa svima igrati i da nikome nismo lak plijen.

Ugovor sa Rapidom mu ističe na kraju sezone. Kaže kako je još rano za priče o planovima.

– Moj fokus je trenutno samo na utakmicama, zgusnut je raspored, pa i nemam kad razmišljati o drugim stvarima. Jedno po jedno. Još nisam razgovarao sa klubom po pitanju produženja saradnje, niti su ostali igrači kojima ističu ugovori. Inače, u Rapidu sam već dugo i nikada nisam skrivao da sam tu sretan i zadovoljan. Vidjet ćemo.

Mnogi se pitaju zašto ovog Banjalučanina nema u reprezentaciji.

– Ne znam šta bih rekao po tom pitanju. Bitno je da sam zdrav i da igram, a o ostalim stvarima ne odlučujem. Ja sam uvijek tu, ako trebam.

Foto: Rapid

Za kraj nam je kazao i kako redovito prati stanje u Premijer ligi, naročito svoj Borac.

– Draže mi je pogledati našu Premijer ligu, nego englesku. Tu mi igra nekoliko prijatelja i rado, kad sam god u mogućnosti, pogledam neke utakmice. Borac? Početak sezone je uvijek nezgodan i nije dobro ako ne uđeš najbolje u prvenstvo. Borcu se to desilo, platili su danak igranja u Evropi, gdje nisu baš imali potrebnu širinu u kadru. No, uvjeren sam da će se Borac vratiti na pobjednički kolosijek i da će ponovo biti u samom vrhu. Imaju kvalitetnu ekipu i igrače, istakao je Srđan Grahovac na kraju razgovora.

(Reprezentacija.ba)