Bh. reprezentativac Stjepan Lončar (24) novi je fudbaler Ferencvaroša, potvrdio je mađarski šampion na svojoj zvaničnoj stranici.

Lončar u Ferencvaroš stiže iz Rijeke i potpisao je trogodišnji ugovor.

Hrvatski mediji su prije nekoliko dana pisali da će Rijeka za ovaj transfer dobiti između 8 i 10 miliona KM uz bonuse te da je ovo jedan od najvećih transfera hrvatskog kluba u historiji.

Rijeka je prethodno u rekordrnom transferu prodala Andreja Kramarića u Leicester za 18 miliona KM, dok je drugi najskuplji transfer u historiji kluba odlazak Filipa Bradarića u Cagliari za 12 miliona KM.

“Dogodilo se sve na brzinu, u isto vrijeme i tužna i sretna vijest. Tužna jer odlazim iz Rijeke, a sretna jer čeka me novi izazov. Imao sam uspješne tri godine u Rijeci, dva Kupa Hrvatske, grupe Europske lige, jako sam emotivno povezan s klubom. Stekao sam puno prijatelja koji su mi kao obitelj. Hvala navijačima na podršci, osjećao sam se kao doma”, poručio je Lončar na oproštaju od Rijeke.

Stjepan se tako u Ferencarošu pridružio dvojici saigrača iz reprezentacije Eldaru Ćiviću (25) i Adnanu Kovačeviću (27).

Ferecnvaroš je u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu Šampiona rutinski eliminisao Prishtinu, dok će u drugom pretkolu igrati sa litvanskim Žalgirisom.

Bh. reprezentativac je karijeru počeo u Širokom Brijegu, a u Rijeku je stigao 2018. godine.

Za našu A selekciju odigrao je 15 susreta.