KoÅ¡arkaÅ¡ki savez Turske izabrao je bh. trenera Samira Seleskovića za predavaÄa na elitnom meÄ‘unarodnom seminaru za trenere koji se organizuje svake godine.

Selesković će tako predavati zajedno sa nekolicinom drugih najboljih turskih trenera meÄ‘u kojima su osvajaÄ Eurolige Ergin Ataman koji je aktuelni trener Efesa, ali i selektor muÅ¡ke koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Turske Orhun Ene.

Seminar je obavezan za trenersku licencu i ove godine će se održati 2., 3. i 4. jula.

InaÄe, Seleskovićeva tema na ovogodiÅ¡njem seminaru je podijeljena u dva dijela. Prvi dio se odnosi na rad igraÄima na perimetru, odnosno na pozicijama jedan, dva i tri, a drugi dio je rad sa centrima, taÄnije pozicije Äetiri i pet.

Selesković, Älan prve koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH koja je igrala Eurobasketu 1993, već godinama sa velikim uspjehom radi kao trener u Turskoj gdje je bio pomoćnik BoÅ¡i Tanjeviću u Fenerbahceu i Turskoj reprezentaciji, ali i samostalno radio u seniorskim klubovima u i van Turske.

Ovaj roÄ‘eni Sarajlija je već Äetiri godine trener za razvoj najtalentovanijih igraÄa u turskom Tofasu, gdje je i tehniÄki koordinator svih omladinskih selekcija.

(Reprezentacija.ba)