Adnan Ćatić 19. juna ponovo u ringu, želi s novim trenerom osvojiti svjetski naslov

Duel iskostva i mladosti


Adnan Ćatić 19. juna ponovo u ringu, želi s novim trenerom osvojiti svjetski naslov

Adnan Ćatić (42) će u subotu 19. juna u Hamburgu imati borbu protiv Jamesa Krafta (24), nekadašnjeg juniorskog prvaka svijeta.

Oba boksera nastupaju pod okriljem promotorske kuće Universum, a Ćatiću će ovo biti prva borba još od decembra prošle godine kada je u Hamburgu savladao Timu Rosta.

Ćatić, peterostruki svjetski šampion, je nakon pobjede protiv Rosta najavio da će do okončanja karijere imati četiri ili pet borbi.

Kraft je 18 godina mlađi od Adnana i bilježi sjajan skor od 19 pobjeda i samo jednim porazom.

Adnan Ćatić je u svojoj najavi meča hvalio svog trenera Webera koji mu je ujedno i veliki prijatelj.

“Mislim da povjerenje igra važnu ulogu u sportu i životu. Pored povjerenja, važno je imati nekoga kraj sebe ko voli bokserski sport, koji svakodnevno naporno radi na usavršavanju svojih vještina. Weber je mlad trener, da, ali boks je uvijek bio njegova strast i uvijek će biti njegova strast. Treniranje je sada njegova ta strast i on to čini kao niko drugi s kojim sam radio. Iskreno, uvijek sam iznenađen novim stvarima i idejama koje donosi u teretanu. Ja nisam vjerovao da u svojim godinama mogu naučiti toliko više o boksu, zaista nisam. Krajnji cilj nam je zajedno osvojiti svjetski naslov”, rekao je Ćatić.

Maurice Weber, Ćatićev trener, ističe da mu je zadovoljstvo raditi sa svojim velikim prijateljem.

“Dobro komuniciramo i obojica se trudimo učiti nove stvari svaki dan. Borio se sjajno protiv Rosta. Očekujem da će u subotu biti mnogo jači, znatno oštriji. Mi imamo sjajan trening kamp i puno je napredovao. Subota navečer je još jedan korak prema osvajanju još jednog svjetskog naslova, Adnanovom šestom kao borcu i mom prvom kao treneru”, kazao je Weber.

Meč se igra 19. juna u Hamburgu.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: