Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Bugojnu dočekati selekciju Njemačke, a selektor Ivica Obrvan govorio je o posljednja dva meča kvalifikacija za EURO.

– Očekuju nas dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Sutra je prva protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavu, i sigurno su favoriti. Želimo ostati na tragu posljednje utakmice, odnosno pružiti posljednji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji je atmosfera dobra, a upitan je samo nastup Malinovića, koji ima manji problem, kazao je selektor Obrvan na press konferenciji, a potom dodao:

– Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. O dosta faktora odlučuje i gol-razlika, tako da moramo voditi računa o sitnicama. Moramo biti vrlo oprezni i dati maksimum. Bit će veoma bitna gol-razlika, moramo paziti i na to.

Utakmica između BiH i Njemačke igra se sutra s početkom od 16:10 sati, a u nedjelju rukometni Zmajevi gostuju Austriji u okviru posljednje utakmice kvalifikacija.

BiH je druga na tabeli sa četiri boda, Njemačka je prva sa osam, dok Austrija i Estonija imaju po dva. Na EURO će se plasirati prvi i drugi, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam grupa.

(Reprezentacija.ba)