Danas se igraju revanš susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, a sastaju se Klis – Borac Banja Luka te Sarajevo – Tuzla City.

Klis Buturović Polje – Borac Banja Luka (15,00 sati, Arena Sport)

Klis i Borac će odigrati prvi revanš duel polufinala Kupa Bosne i Hercegovine i to u Mostaru. Borac je u prvom duelu slavio protiv niželigaša na svom terenu sa 4:1 i nalazi se pred plasmanom u finale.

Ekipa Borca je i danas apsolutni favorit, pa će biti pravo čudo da Klis ostvari remi ili čak pobjedu. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.15 na trijumf Borca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Momčad Klisa je samim ulaskom u polufinale ostvarila historijski rezultat i danas će sigurno igrati rasterećeno protiv favoriziranog Borca. S druge strane, Borac igra odlično u posljednje vrijeme, ima samo dva boda od prvog Sarajeva u Premijer ligi BiH te će nastojati da ostvari novu pobjedu protiv Klisa i potvrdi plasman u finale.

Sarajevo – Tuzla City (17,00 sati, Arena Sport)

Za razliku od prve današnje utakmice, mnogo više uzbuđenja bi trebalo biti u meču Sarajeva i Tuzle. Sarajevo je prije sedam dana slavilo u gostima sa 1:0, ali se Bordo tim nalazi u velikoj krizi i gosti iz Tuzle se imaju pravo nadati trijumfu i plasmanu u finale

Ipak, Sarajevo je favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian na dan meča nudi kvotu 1.71 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Zanimljivo da je Sarajevo u nastavku sezone odigrao ukupno devet susreta (sedam u ligi i dva u Kupu), postiglo samo četiri gola te primilo pet.

S druge strane, Tuzla je na startu drugog dijela igrala prilično dobro, tri puta slavila i izbacila Želju iz Kupa, ali je u zadnjih pet utakmica pobijedila samo jednom, dva puta remizirala i dva puta izgubila.

(Reprezentacija.ba)