Miralem Pjanić odgovarao je na pitanja prisutnih novinara na večerašnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela BiH i Francuske, koji se igra na stadionu Grbavica od 20,45 sati.

Da li je neriješen rezultat zadovoljavajući za vas igrače?

“Očekuje nas težak meč. Igramo protiv favorita grupe, svjetskog prvaka. Znamo njihove kvalitete, ali smo spremni i znamo otprilike kako ćemo igrati. Neće biti lako, ali sigurno da će biti šansi na ovom meču i mi ćemo morati to da iskoristimo. Defanzivno ćemo se morati dobro postaviti da se svih 90 minuta borimo jedni za druge. Ne smijemo im dati previše lopti. Moraćemo biti sigurni u sebe, igramo kući i u fudbalu je sve moguće.

Vi ste veoma rano otišili iz BiH, odrasli ste u Luksemburgu, a igrali u Francuskoj. Sutra igrate 100. utakmicu za reprezentaciju. Možete li reći šta znači igranje u ovom dresu za vas, vaše srce, vašu porodicu i prijatelje?

“To će biti veoma važno i nešto veliko za mene što ću igrati 100. utakmicu. Sutra će moj san postati stvarnost. Kada sam imao 10 godina, hiljade kilometara sam prelazio do Koševa da gledam našu reprezentaciju. Išao sam i u Belgiju da gledam svoje idole. To je nešto na što želim da ljudi budu ponosni. Sutrašnji susret posvećujem svom ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Mnogo toga bih mogao da pričam, ali nadam se da će naša reprezentacija u budućnosti imati dosta uspjeha.”

Francuzi su veliki favoriti pred ovaj duel. Kladionica Mozzart dan pred susret nudi kvotu 1.38 na pobjedu Francuza. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Igrali ste 2011. godine protiv Francuske kada je bilo neriješeno. Kakve uspomene nosite iz tog meča i smatrate li može li se ponoviti taj rezultat sutra?

“Tada je igrao i Rahimić na terenu kada smo odigrali neriješeno. Bile su kvalifikacije, a Francuzi su imali sjajan tim. Bili smo tužni i razočarani, jer smo otišli u baraž, a Francuzi direktno na prvenstvo. Svaka utakmica je drugačija, ali kada igrate protiv svjetskih prvaka i ako ostvarite dobar rezultat to je nešto posebno. Očekuje nas težak susret, međutim dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat.”

BiH – Francuska, srijeda, 20,45 sati, uz TV prijenos na sljedećim kanalima.

(Reprezentacija.ba)