Željo je objavio video i saopštenje, žale se na previše sudijskih grešaka na njihov račun

U Želji su zabrinuti zbog ključnih odluka donesenih na četiri utakmice proljetnog dijela sezone

Željo je objavio video i saopštenje, žale se na previše sudijskih grešaka na njihov račun
Foto: Reprezentacija.ba

FK Željezničar je u ponedjeljak poražen na svom terenu od Olimpika sa 0:1, a domaći su bili nezadovoljni suđenjem glavnog arbitra Matea Muse iz Čitluka.

U Želji smatraju da im nisu dosuđena dva penala, da im je poništen regularan gol, a sarajevski premijerligaš je izdao i saopštenje koje vam prenosimo u cijelosti.

“Javnost u i oko FK Željezničar je zabrinuta zbog ključnih odluka donesenih na četiri utakmice proljetnog dijela sezone. Kulminacija je doživljena nakon više spornih situacija za vrijeme odigravanja jučerašnje utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Olimpik.

U prve tri utakmice desilo se više spornih situacija u kojima smatramo da smo direktno oštećeni i da je tim „greškama“ FK Željezničar pretrpio nepravdu, što zasigurno nije cilj suđenja, te su greške dramatično utjecale na naš bodovni saldo, plasman na tabeli i drastično smanjile šanse da se borimo za trofeje. O spornim momentima na prve tri utakmice Klub se nije oglašavao smatrajući ih sudijskim greškama koje se jednostavno dese.

Ali nakon utakmice protiv FK Olimpik i suđenja Matea Muse, koji nije dosudio dva očita kaznena udarca te poništio regularan gol (još uvijek nam nije jasno šta je dotični vidio), smatramo da ljudi iz Komiteta za sudije i suđenje moraju da reaguju i izreknu drakonsku kaznu pomenutom sudiji. Ovakvo suđenje postavlja pitanje ko se bori za bodove, igrači ili sudije? Borba za evropska takmičenja mora da se odvija na zelenom terenu između igrača, a ne da o tome odlučuju sudije kao što je Mateo Musa. Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem natjecanju u Bosni i Hercegovini.

Postavlja se pitanje da li je ovo boljitak bh. fudbala koji je najavljivan? Dovedeni smo u situaciju da zbog TV prava javnost ne može vidjeti sporne situacije, ali ni kompletne video izvještaje s utakmica. Gdje su po uzoru na velike svjetske lige pregledi prvenstva, emisije i dio za sporne situacije, mišljenja stručnjaka? Javnost nije informisana o dešavanjima s utakmica, pogotovo je to apsurdno u vremenu kada se fudbal igra bez prisustva publike i s ograničenim brojem predstavnika medija. Smatramo da bi se prenosi utakmica trebali organizovati sa više kamera te da ukoliko organizator nije u mogućnosti da organizuje prijenos dopusti klubovima da organizuju prijenos ili snimanje utakmica.

FK Željezničar traži od Komiteta za sudije i suđenje trajnu suspenziju Matea Muse u m:tel Premijer ligi BiH”, navodi se u saopštenju kluba sa Grbavice.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Najlakse je na sudiju...
16.03.2021. 19:45

Nista ovo ne pokazuje niti dokazuje..Zelji je sad svak kriv..Zasto svaki put PUSTE Sirokom na Gbavici?Zasto svaki put PUSTE BZRinjskom na Grbavici..kad god im ne trebaju bodovi-Siroki i zrinjski se “omrse”na Grbavici.Jasno mi je da je Zeljo oduvije bio i ostao HRVATSKI KLUB8to je bilo i u “finoj”Srboslaviji, i tada je BiH bila PODJELJENA i znalo se -ako je FK, onda je srbski klub a ako je NK,onda jke Hrvatski. Zeljo je vazda bio NK…mozda onaj go protiv Olimpika, hajde i protiv Sarajeva mad aje diskutabilan ali ovo ostalo je smejsno.Onaj Lendric je PADAVICAR broj 1 u ligi.Listicani i zrinjevci… Read more »

Zlatko
Reply to  Najlakse je na sudiju...
16.03.2021. 20:20

@Najlakse je na sudiju…
GLUPKO!!! Zeljo je bio NK samo u periodu od poslije rata 95. do 2002.
Vi kompleksasi se prvo dogovorite izmedju sebe da li je Zeljo sprski ili hrvatski klub pa nama javite, da i mi znamo. Sama cinjeica da govorite da smo bili u NDH ligi tokom drugog svjetskog rata pod imenom Vaso Mislin dovoljno govori o vasoj glupost i zadrtosti. S obzirom da ti ovo zadnje nije jasno na osnovu cinjenica da si neuk, da elaboriram. NDH je radila zajedno sa nacistima, dok je Vaso Miskin bio partizan i nacionalni heroj u borbi protiv nacista.