Selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev je za Dnevni avaz govorio o prvoj utakmici kvalifikacija za SP 2022 protiv Finske, koja se igra 24. marta u Helsinkiju, ali i o situaciji sa povrijeđenim igračima.

“Spisak igrača je već spreman 99,9 posto. Spisak imam i u glavi i na papiru. Znam kako ćemo igrati protiv Finske.”, kaže Petev za Dnevni avaz te otkriva da li ima rezerve za povrijeđene Višću i Šehića te brinu li ga povrede Džeke i Pjanića:

“Nemam nikakve rezerve. Ako budu zdravi i u punom trenažnom procesu, ne trebaju nam rezerve. E sad, bilo bi odlično da situacija s pomenutim igračima nije takva kakva jeste, ali u fudbalu se sve može i iskombinirati. Sadašnje stanje prihvatam kao činjenicu sa željom da izvučemo maksimum od svih igrača.”

Petev je istakao da će njegovi izabranici u Helsinkiju obaviti jedan i po trening.

“Imat ćemo jedan i po trening, da budem iskren. Nemam puno vremena da generalno nešto mijenjam. Meni je najbitnije da se napravi jako dobra atmosfera te da odmah damo do znanja da smo svi kao jedan, da svi moramo igramo kao jedan. Kada se igra za reprezentaciju, moramo se boriti, moramo ići fajterski, na pobjedu. Ne treba sad tu izmišljati toplu vodu”, riječi su našeg selektora za Dnevni avaz.

Selektor nije htio komentarisati da li će se na spisku biti debitanata ili igrača koji duže vrijeme nisu pozivani te da će u narednim danima poslati pozive reprezentativcima.

Petev će 8. marta objaviti spisak za susrete sa Finskom, Kostarikom i Francuskom.

Zmajevi 24. marta u Helsinkiju igraju prvi susret kvalifikacija za SP protiv Finske, a tri dana kasnije će u Zenici u prijateljskom meču odmjeriti snage sa Kostarikom.

Za 31. mart je zakazan duel drugog kola kvalifikacija za SP protiv Francuske na Grbavici.

(Reprezentacija.ba)