Danas je u Sarajevu održana redovna sjednice Izvršnog odobra Fudbalskog saveza BiH, a na dnevnom redu je trebao biti i izbor članova stručnog štaba A selekcije BiH.

Zmajevi 24. marta u Helsinkiju igraju prvi meč kvalifikacija za SP 2022 protiv Finske, ali selektor Ivajlo Petev ni danas nije dobio svoje pomoćnike.

Iz Fudbalskog saveza BiH je na zvaničnoj stranici, između ostalog, saopšteno da se danas usvojio zapisnik sa 63.sjednice Izvršnog odbora NS BiH, zatim da su usvojeni dokumenti za sjednicu Generalne skupštine NS BiH koja je zakazana za 23. mart ove godine te Odluka o izmjenama Pravilnika o postupku licenciranja klubova za učešće u UEFA takmičenjima i takmičenjima Premijer lige BiH.

Naredna sjednica Izvršnog odbora će biti održana prije zasjedanja Generalne skupštine i pretpostavka je da će tada konačno biti izabran stručni štab A selekcije BiH, ali i selektor U21 BiH.

Podsjetimo, BiH će nakon Finske igrati prijateljski meč sa Kostarikom 27. marta u Zenici, dok će 31. marta na Grbavici ugostiti Francusku u utakmici drugog kola kvalifikacija za SP 2022.

(Reprezentacija.ba)