Nekadašnji selektor BiH i aktuelni trener francuskog Guingampa Mehmed Baždarević kazao je za FTV da mu je želja da se ponovo vrati na mjesto selektora Zmajeva.

“I dalje sam tu, mada smo bili dogovorili saradnju do decembra prošle godine. Borimo se za opstanak. Što je, tu je”, kaže Baždarević, koji je krajem prošle godine ponovo istakao kandidaturu za selektora reprezentacije BiH koju je vodio od 2014. do 2017. godine: “Istina je da sam preko svoga advokata konkurisao na mjesto selektora i želja mi je da nastavim tamo gdje sam stao. Jer, dok sam bio selektor, nekolicina novih igrača, kao što su Gojak i Krunić, zaigrali su za reprezentaciju, dobili šansu, a upravo oni će u narednom periodu biti okosnica našeg tima”.

Mehmed Baždarević, koji je trenirao našu reprezentaciju od 2014. do 2017. godine, je saglasan s mišljenjem svog kolege Faruka Hadžibegića da nekadašnji selektori BiH dobiju ponovo priliku da vode svoju domovinu.

“U pravu je Faruk – što ne bismo ponovo bili? Možemo i u tandemu – Hadžibegić direktor, ja selektor. U svakom slučaju sam za našeg domaćeg trenera, bio to Barbarez, Osim, Musemić…“

(Reprezentacija.ba)