Bugarin Ivajlo Petev mogao bi postati novi selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Budući da je Dušan Bajević završio svoj mandat na klupi Zmajeva, posljednjih dana mnogo se špekuliše o tome ko bi mogao doći na njegovo mjesto.

Kandidata je prilično mnogo, spominju se imena Save Miloševića, Mehe Kodre, Mladena Krstajića, ali i 47-godišnjeg bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva s kojim su već obavljeni razgovori u bh. prijestolnici. Potvrdio nam je to i on sam.

“Da, postoje kontakti, ne krijem. Iz tog razloga došao sam u Sarajevo kako bih razgovarao sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem, a šta će od cijele priče na kraju biti, to samo Bog zna. Balkanac sam, poznajem ovaj mentalitet i ne bi bio problem prilagoditi se”, rekao je Ivajlo Petev za Reprezentacija.ba.

Bugarske kolege o Petevu imaju samo riječi hvale. Njegova trenerska karijera je počela u Ludogoretsu, s kojim je, uprkos tome što je imao “malo staža” napravio odlične stvari i osvojio pet trofeja. Vodio je potom AEL Limassol, a onda i reprezentaciju Bugarske.

Do danas imao je još epizode u Omoniji, Al Qadisiyahu i Jagielloniji. U “komšiluku” je ostao upamćen kao trener Dinama u kojem je u sezoni u HNL-u imao samo dva poraza, no po njegovu žalost dovoljno da ga Rijeka pretekne u šampionskoj utrci.

(Reprezentacija.ba)