Selekcija Nizozemske je večeras u Amsterdamu u susretu petog kola grupe 1 UEFA A Lige Nacija pobijedila Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1.

Nizozemci su odlično otvorili meč i poveli preko Wijnalduma u šestoj minuti.

Isti igrač u 15. minuti zabio za 2:0. Domaći su u prvom poluvremenu postigli još jedan gol, ali je pomoćni sudija singalizirao ofsajd poziciju.

U prvom poluvremenu Pjanić je dva puta zaprijetio golmanu Krulu, dok je jednu šansu imao i Krunić.

Početkom drugog poluvremena Nizozemci još jednom pogađaju. Depay je u 55. minuti pogodio i riješio pitanje pobjednika.

Naša selekcija je do kraja uspjela ublažiti poraz i to zahvaljujući golu Prevljaka u 63. minuti. Prevljak je u 77. minuti imao još jednu dobru šansu, međutim nije uspio zabiti drugi gol večeras.

Za BiH su igrali Šehić, Todorović, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Gojak, Krunić, Višća i Hodžić. Priliku sa klupe su dobili Prevljak, Danilović, Tatar, Rahmanović i Ziljkić.

BiH je ovim porazom ispala iz Lige A, ali i ugrozila svoju poziciju pred žrijeb kvalifikacija za SP 2022. S obzirom da je Finska slavila u gostima protiv Bugarske, pitanje je da li će naša selekcija ostati u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacionih grupa.

Zmajevi, koji još uvijek nemaju pobjede u 2020. godini, za tri dana na Grbavici igraju posljednji meč u grupi protiv Italije.

(Reprezentacija.ba)