Zvjezdan Misimović kao predstavnik Fudbalskog saveza BiH uživo je danas u Furthu gledao kvalifikacionu utakmicu mladih reprezentacija Njemačke i BiH.

BiH je izgubila 1:0 sumnjivim golom Nijemaca postignutim nakon faula, no ostavili su dobar dojam.

Potvrdio je to za Reprezentacija.ba i sam Misimović.

“Danas se potvrdilo ono što sam i ranije mislio – U21 BiH ima par interesantnih igrača za koje mislim da bi se trebali probati već u novembru u A reprezentaciji” govori Misimović poslije utakmice za naš portal.

“Moram naglasiti da je selektor Slobodan Starčević odlično pripremio ekipu za utakmicu i sigurno je da nismo zaslsužili ovakav rezultat na kraju” kaže Misimović za Reprezentacija.ba.

Zvjezdan Misimović posjetom Furthu nastavlja odličan posao u Fudbalskom savezu BiH, posebno na afirmaciji mladih igrača.

Nedavno je pod zastavu BiH doveo iz švedske reprezentacije Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića, aktivno je u analizi i desetina drugih mladih igrača, pa je definitivno jasko kako je bh. fudbalu godinama nedostajao ovakav čovjek.

A reprezentacija u novembru u Ligi Nacija gostuje Nizozemskoj, pa dočekuje Italiju, dok U21 BiH igra protiv Belgije posljednje kolo kvalifikacija bez rezultatskog značaja.

(Reprezentacija.ba)