Reprezentacija BiH je večeras eliminisana nakon penala od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO, a selektor Dušan Bajević kazao je da je svima teško zbog poraza.

“Razočarani smo što nismo prošli. Svima je teško, igračima, stručnom štabu i cijeloj naciji. Dali smo sve što smo mogli u ovom momentu. Igralo se otvoreno na obje strane. Možda je moglo biti više golova. Ipak, vidjelo se da neki igrači nisu mogli izdržati utakmicu do kraja. Igračima čestitam jer su odigrali koliko su mogli”, rekao je Bajević nakon utakmice za Novu BH i dodao:

“Mi nastavljamo dalje. Slijede nam dvije utakmice protiv Holandije i Poljske. Pokušat ćemo odigrati što je moguće bolje. Priliku će dobiti i drugi igrači. Ovo je svima teško palo. Moramo ovo zaboraviti i krenuti u nove pobjede. Imali smo igrače koji su umorni. Neke stvari teško padaju, ali to je tako. Snagu moramo naći za naredne susrete. Umorni su igrači, ali imamo šest, sedam igrača koji nisu igrali.”

BiH će 11. oktobra u Zenici igrati duel trećeg kola Lige nacija protiv Holandije, dok će 14. oktobra u meču četvrtog kola gostovati Poljskoj.

Što se tiče Sjeverne Irske, naši večerašnji protivnici će u finalu baraža za EURO dočekati Slovačku.

FOTO Zmajevi nakon penala izgubili od Sjeverne Irske i ostali bez plasmana na EURO

(Reprezentacija.ba)