Reprezentacija BiH protiv Poljske je zaigrala u novim dresovima koje će nositi u Ligi Nacija i kvalifikacijama za SP 2022.

Nova Adidasova garnitura dresova vjerovatno je najljepša do sada koju je naša reprezentacija imala. Najkvalitetnija sigurno jeste.

Jednostavni dizajn, koji pomalo podsjeća na retro Adidas dresove iz 70-tih, sličan je i Adidas dresovima koje je reprezentacija BiH nosila 1998. godine.

https://www.instagram.com/p/B59d5AlAiQ4/

Novi dres dodatno je uljepšan presijavajućom teksturom koja dresu daje baršunasti izgled.

FS BiH je usvojio kritike navijača pa na dresu nema žute boje, a svi koji vole tradiciju nadaju se kako će Zmajevi nekad ponovo domaće utakmice odigrati u bijelim majicama i plavim šorcevima – kao u prvim danima nastanka reprezentacije BiH.

BiH je do sada nosila dresove Patrick, Reusch i Legea. Od 2014. godine ponovo nosi Adidas.

Nažalost FS BiH nema praksu poput najvećih europskih saveza i klubova da predstavljanje novog dresa iskoristi za organizaciju pratećeg događaja koji će biti i odlična promocija reprezentacije i samog Saveza. I kupovina dresa i opreme reprezentacije BiH već godinama je prava agonija. Neprihvatljivo u 2020. godini u kojoj preko interneta možete kupiti sve što zamislite iz svakog dijela svijeta.

(Reprezentacija.ba)