Amel Tuka pozvao sve Bosance i Hercegovce iz dijaspore da se registruju za lokalne izbore

Tuka poručuje da je Bosna i Hercegovina naša domovina i da je ne smijemo zaboraviti gdje god da se nalazimo

Amel Tuka pozvao sve Bosance i Hercegovce iz dijaspore da se registruju za lokalne izbore

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka (29) pozvao je sve Bosnace i Hercegovce koji žive u dijaspori da se prvo registruju, a onda i glasaju na narednim lokalnim izborima, koji će se održati 15. novembra ove godine.

“Dragi moji Bosanci i Hercegovci,

Kada sam prošle godine u Dohi ostvario najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačke atletike, ponosno sam podigao zastavu naše jedine domovine. Ona je duboko u mom srcu i uvijek ću je ponosno nositi širom svijeta. Čast mi je, ali i velika odgovornost, predstavljati zemlju u kojoj sam rođen!

Vjerujem da se sve u životu dešava Božijim određenjem, pa tako da se i ja, na atletskim stazama širom svijeta borim za Bosnu i Hercegovinu, predstavljam je i promovišem u svijetu, dajući svoj doprinos napretku naše domovine. Neko to čini kroz kulturu, neko kroz privredu, neko kroz nauku i obrazovanje, a neko kroz sport.

Jedna i jedina zajednička mogućnost, na koju svi imamo pravo, da damo svoj doprinos domovini je – glasanje na izborima. Pozivam vas da se registrujete do 1. septembra, a potom i glasate na predstojećim izborima. Bosna i Hercegovina je naša domovina i ne smijemo je zaboraviti gdje god da se nalazimo ili trenutno živimo, jer znamo da ćemo se jednog dana vratiti gdje nas srce vuče”, poručio je Tuka putem svoje zvanične Facebook stranice.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ragib sa Basutele
29.08.2020. 17:44

Evo me sve lietim. Sve te kandidate i vladu treba na goli otok hitno. Marva.