Golman:

Adnan Bobić (Velež)

Golman Veleža je bio jedan od junaka trijumfa svog tima nad gradskim rivalom Zrinjskim. Bobić je u nekoliko navrata sjajno intervernisao ispred svog gola i prvi put u sezoni sačuvao svoju mrežu.

Odbrana:

Enes Alić (Mladost) – lijevi bek

Mladost je napravila veliko iznenađenje i odigrala 2:2 protiv Sarajeva, a fantastičnu utakmicu imao je debitant Enes Alić. Dvadetogodišnji lijevi bek je asistirao i zabio sjajan gol iz slobodnjaka te donio bod svojoj ekipi.

Marko Jovanović (Borac) – stoper

Borac je stigao do druge pobjede u sezoni i ponovo nije primio gol. Odbranom komanduje pozudani Marko Jovanović, koji je i protiv Slobode odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera.

Aleksandar Kosorić (Željezničar) – stoper

Željo je slavio u Bijeljini protiv Radnika sa 2:0, a Aleksandar Kosorić je odigrao kompletan meč za pobjednički tim. Kosorić je uspješno zaustavio neugodnog Mahira Karića u nekoliko navrata i definitivno je donio sigurnost i iskustvo u zadnju liniju Želje.

Boban Đerić (Tuzla City) – desni bek

Desni bočni je debitovao za Tuzla City u trijumfu nad Krupom od 1:0. Đerić je odigrao prilično dobro do 83. minute i trebao bi biti pojačanje na poziciji desnog beka za tim Zlatana Nalića.

Vezni red:

Damir Sadiković (Željezničar) – centralni vezni

Sadiković je i ovu utakmicu bio na visini zadatka i diktirao tempo u napadima Željezničara. Imao je punu minutažu u prva dva kola te nema dileme da će i protiv Borca nastupiti od prve minute.

Semir Štilić (Željezničar) – centralni vezni

Semir Štilić se oporavio od povrede, zaigrao od prve minute i odmah postigao gol. Štilić je pogodio iz penala vodstvo Želje od 2:0 protiv Radnika i riješio sve dileme oko pobjednika. Željezničar će uz spremnog Štilića biti glavni kandidat za titulu šampiona.

Alen Jurilj (Široki Brijeg) – lijevo krilo

Široki je slavio protiv Olimpika zahvaljujući sjajnom Alenu Jurilju. Jurilj je zabio dva gola te praktično sam donio tri boda Širokom. Zanimljivo da je Alen prije ovog meča postigao jedan gol u dresu Širokog Brijega.

Obren Cvijanović (Velež) – desno krilo

Velež je u gradskom derbiju slavio protiv Zrinjskog sa 2:0, a vodeći gol je dao Obren Cvijanović. Cvijanović je pred sami kraj prvog poluvremena majstorski matirao nemoćnog Horkaša. Obrenu je ovo bio prvi gol ove sezone, a ukupno šesti u dosadašnjoj karijeri za Velež.

Napad:

Fejsal Mulić (Velež) – napad

Mulić, koji je visok 203 cm, je pred sami kraj utakmice Veleža i Zrinjskog izveo slobodnjak i postigao gol za konačnih 2:0. Fejsal je ovim golom srušio sve nade gradskog rivala da možda pred sami kraj dođe do boda. Napadaču iz Novog Pazar je to bio prvijenac u mostarskom klubu.

Jovo Lukić (Borac) – napad

Borac se mučio protiv Slobode sve do 59. minute, da bi mladi Jovo Lukić zatresao mrežu gostiju iz Tuzle za prednost svoje momčadi. Lukić je u ovom prelaznom roku stigao iz Krupe u Borac i mogao bi predstavljati veliko pojačanje za tim Vlade Jagodića.

(Reprezentacija.ba)